29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

“ Yıl 1923, gün 29 Ekim; yıllar sonra bugün, yıl 2015 ve yine 29 Ekim. Bayramların en büyüğü, Cumhuriyet Bayramı bugün!

Cumhuriyetin ilanının 92. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Erdem Koleji’nde coşkulu bir tören düzenlendi. Törene, cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçenler ile aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu ardından da İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Erdem Koleji İlkokul müdür yardımcısı Yeliz Bircan’ın günün anlam ve önemini anlatan konuşmalarından sonra, öğrencilerin hazırlamış olduğu ‘Cumhuriyet Perisi’ adlı drama oyunu izleyenler tarafından yoğun ilgi gördü. Öğrencilerin hazırladığı oratoryo ve okul korosunun seslendirdiği marşlar Cumhuriyet’in 92. yılını Erdem’e yakışır biçimde renklendirdi. Cumhuriyet tarihini anlatan slayt gösterisi ve izleyenlerle birlikte okunan 10. Yıl marşı salondakilere duygu dolu anlar yaşattı. Özel Erdem İlkokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu ‘Cumhuriyet Bayramı’ programı yaşanan sevinci bir kez daha gösterdi.