29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

“ Yıl 1923, gün 29 Ekim; yıllar sonra bugün, yıl 2016 ve yine 29 Ekim. Bayramların en büyüğü, Cumhuriyet Bayramı bugün!

Cumhuriyetin ilanının 93. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Erdem Koleji’nde coşkulu bir tören düzenlendi. Törene, cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçenler ile aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu ardından da İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmalardan sonra, öğrencilerin hazırlamış olduğu oratoryo ve okul korosunun seslendirdiği marşlar Cumhuriyet’in 93. yılını Erdem’e yakışır biçimde renklendirdi. Cumhuriyet tarihini anlatan slayt gösterisi ve izleyenlerle birlikte okunan 10. Yıl marşı salondakilere duygu dolu anlar yaşattı.

Özel Erdem İlkokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu ‘Cumhuriyet Bayramı’ programı yaşanan sevinci bir kez daha gösterdi.