Başarılı Yüzücümüzden Bir Başarı Daha

Erdem Koleji 7. sınıf öğrencilerinden Emir Kimya yüzme alanındaki başarılarına her geçen gün bir yenisini ekliyor. Bugüne kadar 60 madalya kazanan Emir’in hedefi  ‘dünya şampiyonu’ olmak!

1.   Geleneksel Kurtuluş Kupası Yüzme Yarışmalarında 7. sınıf öğrencilerimizden Emir KİMYA, 3 altın ve 3 gümüş olmak üzere 6 madalya kazanmıştır. Yüzmeye olan ilgisi ve ailesinin desteğiyle 7 yaşından beri yüzme dersi alan Emir 6 yıldır bu sporla ilgileniyor. Emir’in kazandığı madalyalar; 100 metre serbest yarışta 2.lik, 50 metre kurbağa yarışında 2.lik, 200 metre serbest yarışta 2.lik ve 100 metre kurbağa yarışında 1.lik. Takım olarak 4×50 karışık bayrak yarışında 1 altın madalya, 4×50 serbest bayrak yarışında 1 altın madalya kazanmıştır.

Bu sporun kendisine daha disiplinli olmayı öğrettiğini, derslerine karşı daha motive olduğunu ve daha çok çalıştığını belirten Emir, okul derslerinde de başarılı bir öğrenci. Okul ve sporun birlikte ilerleyebileceğini belirten Emir arkadaşlarına ve diğer öğrencilere de kendilerini farklı alanlarda geliştirmelerini tavsiye ediyor. Şimdiye kadar başarılı bir şekilde devam eden Emir “Hedefim dünya şampiyonu olmak.” diyor.

Konuyla ilgili Erdem Koleji beden eğitimi öğretmeni Muhammed Ali Ceylan “Öğrencimiz Emir KİMYA’nın haftanın 6 günü 8 antrenman yapıp büyük bir özveriyle çalışması bu başarılara imza atmasında büyük rol oynamaktadır. Biz beden eğitimi öğretmenleri olarak öğrencimize desteğimizi her zaman hissettiriyoruz. Erdem Koleji yönetimi ve beden eğitimi öğretmenleri spora ve sporcuya her zaman önem vermektedir.” dedi.