Bir Telden Bir Gönülden

Erdem Koleji öğretmen ve öğrencilerinin düzenlediği “Bir Telden Bir Gönülden” şiir dinletisi programı  büyük beğeni topladı.

Erdem Koleji  Anadolu ve Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Selda Uğur ve Zeynep Gündüz, Müzik öğretmeni Nizamettin Safa, Drama öğretmeni Gaye Kızıldağ ve öğrenciler tarafından düzenlenen “Bir Telden Bir Gönülden” şiir ve müzik dinletisi izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Gaziantep Onat Kutlar Devlet Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen şiir ve müzik dinletisinde Mevlana, Aşık Veysel, Necip Fazıl Kısakürek, Ahmet Hamdi Tanpınar gibi şiir dünyasının birbirinden önemli şahsiyetlerin şiirleri, öğrenciler tarafından muhteşem bir performansla seslendirildi. Müzikle iç içe söylenen şiirler; çeşitli kareografi, drama, portre çizimi ve semazen, çökertme gibi dans gösterileriyle renklendirildi. Sosyal mesaj içeren canlandırmalar ve şiirler, duygu dolu anlar yaşattı ve seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

Programa hüzün, aşk, sevgi, özlem, ayrılık, vatan, millet, eşitlik gibi konular damgasını vurdu. Özveri, disiplin ve büyük bir heyecanla programa hazırlanan öğretmen ve öğrenciler; program sonrasında çok mutlu olduklarını, “Biz” olmanın gururunu yaşadıklarını belirttiler. Erdem Koleji Genel Müdürü Mehmet Örfi Sönmez: “Geçmişini bilmeden, şairlerini, değerlerini, edebiyatçılarını, üstatlarını tanımadan geleceği inşa etmek mümkün değildir. Bu anlamda programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederim.” dedi.