Eko-Okul Projemiz

Eko-Okullar Programı okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar

Erdem Koleji olarak program dahilinde yaptığımız çalışmalar ve verdiğimiz çevre eğitimiyle üstün başarı sağlayarak yeşil bayrakla ödüllendirilmiş olup, 5 yıldır çalışmalarımızı başarıyla devam ettirmekteyiz. Yeşil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir.

Bu yıl ki planımız hava, su, toprak, gürültü ve ışık kirliliği konularına yoğunlaşarak çalışmalarımızı sürdürmek. Bu programları uygularken amacımız, öğrencilerimize çevre konusunda olduğu kadar, yaşamları boyunca kullanacakları ve başarılarını etkileyecek alışkanlıklar kazandırmaktır.