Erdem Koleji Eko-Okul Çalışmalarına Devam Ediyor

Okulumuzda Ekim ayında başlayan Sağlıklı Yaşam ve Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar konulu Eko-Okul faaliyetleri hızla devam ediyor. Öğrencilerin sağlıklı yaşama yönlendirilmesi, çevresini koruyan bilinçli bireyler olarak yetişmesi, öz güvenlerinin artması adına düzenlenen çalışmalar, okulumuzda hız kesmiyor.

Okulumuz Eko-Okul projesinden sorumlu sınıf öğretmeni Hasan Özer; “Okul öncesi, ilkokul ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek amacıyla uygulanan eğitimde öğrencilerimiz aktif bir şekilde faaliyet göstererek Eko-Okul timleri olarak becerilerini geliştirmeyi sağlamaktır.

Buradaki temel amacımız çevre bilinci, sorunları tanıma, bunlar için çözüm yolu üreten savurganlıktan uzak ve doğa kaynaklarını koruyan bir nesil yetiştirmektir. Bu amaçla hazırlamış olduğumuz proje kapsamında hedeflerimizi gerçekleştiriyoruz.

Erdem Koleji olarak dengeli beslenme ve GDO’lu ürünlerin sağlığa zararları konuları üzerinde durduğumuz gibi sağlıklı yaşam, herkes için spor etkinliği faaliyetleri ile belirlediğimiz takvim çerçevesinde eğitimlerimizi tamamladık. 2018 yılında üçüncüsünü aldığımız yeşil bayrak ödülüne layık görülen okulumuz, yeni dönem çalışmalarına hızla devam ediyor.” dedi.

Okulumuz Genel Müdürü Mehmet Örfi Sönmez, okulda çalışmalar gerçekleştiren Eko-Tim ekibini tebrik ederek yapılan çalışmaların arkasında olduğunu ifade etti.