Erdem Kolejinde 18 Mart Çanakkale Destanı Anma Gecesi

Bu sene 104. yıl dönümü kutlanan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, Erdem Kolejinde büyük bir coşkuyla anıldı.

Çanakkale muharebelerinde aziz vatanımız uğruna hayatını kaybeden şehitlerimize saygı duruşunun ardından okunan İstiklâl Marşı ile başlayan programda coşku yüksekti. Amfi salonumuzda gerçekleşen programa Gaziler, gazi yakınları, idareciler, öğrenci velileri, öğretmenler ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Programda aynı zamanda İnstagram ve Facebook’tan canlı yayın yapıldı. Katılmak isteyip de katılamayan davetliler canlı yayından anma gecesini takip etti.

Çanakkale Zaferi ile ilgili izlenen kısa bir videonun ardından Yetenek Zümremizin hazırladığı gösteriler geceye damga vurdu. Seyirciler arasında oturan öğrenciler teker teker İstiklâl Marşı’nın mısralarını okuyarak sahnede toplandı. On kıtanın her mısrasını ayrı bir öğrencinin söylediği gösteride son kıtayı sahneye çıkan öğrenciler hep bir ağızdan okudu. On kıtayı söyledikten sonra okudukları Çanakkale Destanı ile ilgili şiir, izleyenlere duygu dolu dakikalar yaşattı.

Çanakkale Destanını temsil eden küçük bir tiyatro oyunu sergileyen öğrenciler, izleyenlerden alkış topladı. Tiyatro oyununun ardından yetenek kulübü öğrencilerimizin 180cm*200cm boyutunda hazırladıkları Türk Bayrağı videosu büyük beğeni topladı. Program sonunda izleyiciler arasından sahneye çıkan 4 yaşındaki minik bir kız çocuğu, okuduğu İstiklâl Marşı ile izleyicilere büyük bir sürpriz yaşattı.

Türkiye’nin çok zorlu şartlarla kurtuluşu elde ettiğini vurgulayan Genel Müdürümüz Mehmet Örfi Sönmez, aziz vatanı bize canları pahasına miras bırakan aziz şehitleri saygıyla ve rahmetle andıklarını ifade ederek anma gecesine katılan ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.