Erdem Kolejinde Öğrenme Güçlüğü Sempozyumu

Erdem Kolejinde, bu sene 3.sü düzenlenen PDR Günleri kapsamında “Özgül Öğrenme Güçlüğü” konulu rehberlik sempozyumu gerçekleşti.

Amfi salonumuzda gerçekleşen sempozyuma, Şehitkâmil RAM Müdürü Ahmet Kaynak ve Şehitkâmil ilçesindeki okullarda görev yapan rehber öğretmenleri katıldı. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklâl Marşı ile başlayan sempozyumda, genel müdürümüz Mehmet Örfi Sönmez kısa bir açılış konuşması yaparak tüm katılımcılara ve konferans verecek akademisyenlere teşekkürlerini iletti.

Günümüzde görülme sıklığı artış gösteren ve temel sebebi kesin olarak bilinmeyen özgül öğrenme güçlüğünün kişide nasıl sorunlara yol açtığı, öğrenciler arasındaki ilişkilere olumsuz yönde nasıl yansıdığı, bu konuda alınabilecek önlemlerin neler olduğu, gibi konuların ele alındığı sempozyumda Hasan Kalyoncu Üniversitesinden akademisyenler, konuyla ilgili konferanslar verdi. Soru cevap şeklinde geçen ve katılan rehber öğretmenlerinin aklındaki sorulara cevap bulunduğu sempozyuma katılan tüm katılımcılara, katılım belgesi verildi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevhide Kargın, “Öğrenme Güçlüğü Tarihçesi ve özellikleri” ile ilgili konferans verirken Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birkan Güldenoğlu, katılımcılara “Öğrenme Güçlüğü Çeken Öğrencilerdeki Akademik Başarısızlıklar” ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Program sonunda genel müdürümüz Mehmet Örfi Sönmez, sempozyumda sunum gerçekleştiren akademisyenlere plâket takdim etti. Takdimin ardından birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.