Erdem Koleji’nde Sıfır Atık Ritim Orkestrası Konseri

Erdem Koleji öğrencileri, Sosyal Etkinlik Tasarım Kulübünde atık ürünleri değerlendirip geri dönüştürüyor. Bu şekilde öğrenciler hem bilinçleniyor hem de hayal güçleri ve becerilerini sergileyerek elindeki atıkları şekillendiriyor.

Bu amaçla yola çıkan tasarım kulübü öğrencileri, ellerinde bulunan atıklarla kendi enstrümanlarını tasarladı ve Müzik Kulübü işbirliği ile kendi orkestrasını kurdu. Erdem Koleji okul yemekhanesinde öğretmen, okul personeli ve öğrenci arkadaşlarına konser veren Sıfır Atık Ritim Orkestrası, herkesin beğenisini topladı. “Mavi Boncuk” ve “Ateşböceği” şarkılarını icra eden orkestraya, yemekhanedeki öğrenci arkadaşları da çatal ve kaşıklarla ritim tutarak eşlik etti.

Okulumuz Genel Müdürü Mehmet Örfi Sönmez, yaşayarak ve uygulayarak öğrenmenin akılda kalıcılığının daha fazla olduğunu ifade etti ve doğa sevgisi bilinciyle yetişen öğrencilerin bu faaliyetlerinin her zaman destekçileri olacaklarını belirtti. Emeği geçen öğretmen ve orkestradaki öğrencilere teşekkürlerini iletti.