Erdem Kolejinde STEM Çalıştayı Gerçekleşti

Erdem Koleji, kapılarını Bölgesel STEM Çalıştayı’na açtı. Erdem Koleji ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında gerçekleşen çalıştaya katılım yüksekti.

Konferans salonunda başlayan çalıştayda açılış konuşmasını yapan Genel Müdürümüz Mehmet Örfi Sönmez, STEM hakkında bilgiler verirken bu çalışmaların öğrencilere neler kattığından kısaca bahsedip çalıştaya katılan herkese teşekkürlerini iletti. Konuşmanın ardından Hasan Kalyoncu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk’ün moderatörlüğünde; Ortadoğu Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Erdinç Çakıroğlu, Bahçeşehir Üniversitesinden Doc. Dr. M. Sencer Çorlu, Aksaray Üniversitesinden Doc. Dr. Sedef Canbazoğlu Bilici ve Gaziantep Target Genel Müdürü Ekrem Tekin konferans verdi.

Konferansın ardından çalıştaya katılan öğretmenler, STEM çalışmalarının uygulamalı olarak yapıldığı atölyelere geçti. Okul Öncesi ve İlkokul STEM, Oyunumu Kodluyorum, Tüm Branşlar STEM Paystem, Tüm Branşlar STEM, Örnek STEM Çalışmaları, Yaratıcılık Geliştirici Kitler, Matematik STEM, Teknoloji Tasarım STEM, Fen Bilimleri STEM, Ortaokul Lise Arduino Robotik STEM ve Hologram Muço Mucit Çocuk atölyelerine katılan bölge geneli yaklaşık 300 öğretmene, çalıştay sonunda katılım belgesi verildi.

Program sonunda konferans veren ve uygulama atölyelerinde öğretmenlere STEM projelerini anlatan akademisyenlere, Genel Müdürümüz Mehmet Örfi Sönmez tarafından Erdem Koleji öğrencilerinin yaptığı plâketler takdim edildi ve birlikte hatıra fotoğrafı çektiler.