Erdem Kolejine Gazilerimiz Konuk Oldu

Erdem Koleji, 19 Eylül Gaziler Haftası vesilesiyle Kıbrıs Barış Harekâtı Gazilerini ağırladı. Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşen programa ilgi yüksekti. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına saygı duruşunun ardından okunan İstiklâl Marşı ile program başladı.

Programda Gaziantep Muharip Gaziler Derneği Başkanı Cuma Erdem, “Savaş dönemini, savaşın zorlu şartlarını gören ve yaşayan biri olarak diyorum ki, bugünlerin kıymetini bilin. Savaş, vatan uğruna değilse cinayettir. Bu vatan çok zorlu savaşlarla kazanıldı ve bu uğurda çok sayıda şehit ile gazi verildi. Bu vatanın emanetçileri siz gençlersiniz. Bu emanete sahip çıkıp gelecek nesillere aktaracağınızdan şüphem yok” dedi.

Programda, yaşadığı savaş anılarını anlatan gaziler, dinleyen öğrenci ve öğretmenleri o günlere götürdü. Öğrencilerin ve öğretmenlerin merak ettikleri soruları cevaplandıran gaziler, gazi olmanın ne demek olduğunu, gazi olmanın gururunu, bir kez daha salondaki dinleyenlere aktardı.

“Gazi şehrimizin saygıdeğer gazilerini okulumuzda ağırlamaktan gurur duyuyoruz” diyen Anadolu ve Fen Lisesi Müdürümüz Ökkeş Ünlükaya, program sonunda Gaziantep Muharip Gaziler Derneği Başkanı Gazi Cuma Erdem’e ve konuk olan gazilere teşekkürlerini iletti. Cuma Erdem’e tüm gaziler adına plâket takdim etti.