Erdem Kolejinin Tübitak Başarısı

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 13. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Erdem Koleji, Yazılım ve Matematik Branşlarında hazırlamış olduğu 3 proje ile Adana’da yapılacak olan bölge sergisine davet edildi.

TÜBİTAK’ın organize ettiği ve bu yıl 13.’sü düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında okulumuz, Yazılım ve Matematik branşlarında hazırlamış olduğu 3 proje ile Adana’da yapılacak olan bölge sergisine davet edildi.

Genç beyinleri düşünmeye, gözlem yapmaya, soru sormaya, merak ettiklerini araştırmaya ve araştırmalarını ürüne dönüştürmeye yönlendirmek amacıyla desteklenen öğrenciler, projeleriyle büyük başarıya imza attı. Okulumuz Matematik Öğretmeni Gizem Güneysu danışmanlığında Hasan Umut Cingisiz ve Metehan Özcan’ın “Karesel Sayıların Karekökünü Pratik Yoldan Hesaplama” isimli projesi ile, okulumuz Matematik Öğretmeni Gülay Künç danışmanlığında Abdullah Savranlı ve Vehbi Kayra Ulucan’ın ”100 ile 1000‘e Tamamlama Yoluyla Kısa Yoldan Çarpma İşlemi” isimli projesi, sunum yapmaya hak kazandı.

Yazılım dalında ise okulumuz Robotik ve Kodlama Öğretmeni Vahit Koray Şenpekmezci danışmanlığında Bayram Eren Çavuş’un “Akıllı İlaç Kullanımı Kiti ile İlaçları Zamanında Kullanma Algoritması ve Yazılımı” isimli projesi  TÜBİTAK  jürileri tarafından  yapılan değerlendirme sonucunda  25-28 Mart  tarihleri arasında Adana Bölge Sergisinde sunum yapmaya hak kazandı.