Erdemli Öğrencimizin Çizdiği Resim Antarktika’da

Öğrencimiz Bengü Yılmaz’ın çizdiği Antarktika resmi, Horseshoe Adası’nda kurulan Türk bilim üssünde sergilendi.

Aralık’ta Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, APECS (Kutup Erken Kariyer Bilim İnsanları Derneği), İTÜ, POLREC (İTÜ Kutup Araştırmaları Uygulama Araştırma Merkezi) ve POLSTEAM (Kutup Araştırmaları Öğrenci Kulübü) tarafından düzenlenen uluslararası resim yarışmasında öğrencimiz Bengü Yılmaz, yarışma için çizdiği Antarktika resmiyle jüri özel ödülü almaya hak kazanmıştı.

3. Ulusal Bilim Seferi kapsamında, Antarktika’nın Horseshoe Adası’na kurulan Türk Bilim Üssünde, dereceye giren bu resim ve yarışmada dereceye giren diğer resimler; Türk Bilim Üssünün açılışının gerçekleşmesinin ardından oradaki bilim insanları tarafından sergilendi ve resimlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. Başarısından dolayı öğrencimizle gurur duyuyoruz. Bu başarıda emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.