Geleneksel Bilim Şenliğimizin Konuğu Vali Gül

Erdem Kolejinde bu sene 3.’sü düzenlenen ve geleneksel hâle gelen Bilim Şenliği’nin konuğu, Gaziantep Valisi Sayın Davut Gül’dü. Gül’ün açılış kurdelesini kesmesiyle başlayan şenlikte sergilenen çalışmalar, birbirinden renkli görüntüler ortaya çıkardı. Öğrencilerin hazırladıkları farklı dallardaki projeler Vali Gül’ün, öğrencilerin ve konukların büyük beğenisi topladı.

Stantları teker teker gezerek öğrencilerden bilgiler alan ve onlarla birlikte stantta yapılan uygulamalara ortak olan Vali Gül, çalışmalarından dolayı öğrencileri tebrik etti ve beğenilerini dile getirdi. Öğrencilerle ve şenlikteki konuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Gül, emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Şenlikte bulunan robotlar, enerji dönüşümü, atom modelleri, ames odası, tarihi yapılar, model uçak, matematik uygulamaları, Türk Dili ve Edebiyatı’na yönelik unsurlar, coğrafi koşullar ve zekâ oyunları stantlarına yoğun ilgi gösterildi. Öğrenciler kendi hazırladıkları projeleri ve sunumları şenlik süresi boyunca konuklara tanıttı.

1 Yorum

1. Oğuz kaan alkan