İslam Bilim Tarihi Müzesi Ziyareti

Erdem Koleji Öğrencileri İslam Bilim Tarihi Müzesini Ziyaret Etti

Şahinbey Belediyesinin hizmet kompleksi içerisinde bulunan ve uzun yıllar Verem Hastanesi olarak hizmet vermiş olan tarihi bina, 2012 yılında başlayan restorasyon çalışmaları neticesinde İslam Bilim Tarihi Müzesi olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Tarihe ve bilime ışık tutan modern teknolojiyle donatılmış müzeyi ziyaret eden Erdem Koleji öğrencileri, sergilenen 103 eseri yerinde görme imkânı buldular. Koku üniversitesinde doğan parfüm yapıp, tıp, kimya, kimya, fizik, astronomi ve harita bölümlerindeki eşsiz eserlerin minyatürlerini incelediler. Eski haritalarla günümüz haritalarını interaktif uygulamalar sayesinde kıyaslama fırsatı yakaladılar.

Erdem Koleji olarak müzeciliğe katmış oldukları yenilikçi bakış açısından ve bu kıymetli hizmetlerinden dolayı, Şahinbey Belediyesine teşekkür ediyoruz.