Erdem Kolejinde 3. Geleneksel Kültür Sanat Haftası Coşkusu Yaşandı

Özel Erdem Koleji’nde, bu sene 3.’sü düzenlenen Kültür Sanat Haftası coşkusu yaşandı. Etkinliklerin açılışı Vali Yardımcısı Rızvan Eroğlu ve Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç tarafından gerçekleştirildi.

17-20 Aralık tarihleri arasında düzenlenen etkinliklerin açılışının Vali Yardımcısı Rızvan Eroğlu, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç ve genel müdürümüz Mehmet Örfi Sönmez tarafından gerçekleştirildiği etkinliklerde öğrenciler hem keyifli dakikalar yaşadı hem de birçok alanda kendi becerilerini geliştirme fırsatı buldu.

Etkinlikler boyunca öğrenciler ve kültür sanat haftasını ziyaret eden misafir devlet okulu öğretmen ve öğrencileri Hasan Kalyoncu Anaokulu Yöresel Oyuncak Sergisi, Stem Köşesi, model uçak, 3D Doodler, mozaik atölyesi, ebru atölyesi, MUSEM yöresel yemek ve tatlılar, yöresel bez bebek, heybe boyama ve süsleme, cam boncuk atölyesi, geçmişten günümüze nostalji sergisi, tahta kaşık mandala atölyesi, arjinant el döküm atölyesi, kaligrafi sanatı, çeşitli enstrümanların tanıtımı gibi etkinliklerle kültür sanat haftasının tadını çıkarıken; el örgüsü kaneviçe, alçı döküm atölyesi, ahşap oymacılığı, bakırcılık, tel kırma, kum sanatı, hat sanatı, cam üfleme, seramik obje yapma ve boyama atölyesi gibi çeşitli el zanaatları ve Türk kültürünün ögeleri olan bu faaliyetleri tanıyarak uygulama fırsatı buldu.

Yazarlar Aşkın Güngör ve Özlem Aytek, gerçekleştirdikleri söyleşilerden sonra öğrencilerin kitaplarını imzaladı. Dart sporu, tic tac toe oyunu, ping pong balls oyunu ve kum sanatı gösteriyle ilgili bilgilendirilen öğrenciler kum sanatı gösterisiyle ilgili deneyim yaşama fırsatı buldu. Hafta boyunca devam eden birbirinden farklı yarışmalar öğrencilerin ilgi odağıydı. Yaşayarak öğrenen öğrencilerin stantlara ilgisi büyüktü.

Kültür Sanat Haftasına çok sayıda öğrenci, öğretmen, veli ve misafir okul katıldı. Kültür Sanat Haftasının sonunda öğrencilere meslekler ile ilgili uygulama fırsatı sunan, deneyimlerini aktaran katılımcılara ve katılan herkese teşekkürlerini dile getiren Genel Müdürümüz Mehmet Örfi Sönmez, kültür sanat haftasında emeği geçenlere plâket takdiminde bulundu.