İstiklâl Marşı’nı En Güzel Şekilde Okumak İçin Yarıştılar

Amfi salonumuzda anlamlı bir yarışma gerçekleşti. 12 Mart 1921 İstiklâl Marşı’nın kabulünün 99. yıldönümü sebebiyle İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması düzenlendi. Tarih Öğretmenimiz Zühtü Kadı’nın açılış konuşmasının ardından ilkokul 3. sınıf öğrencilerimiz, milli marşımızı en güzel şekilde okumak için birbiriyle yarıştı.

Müzik öğretmenimiz Nizamettin Safa, Sınıf Öğretmenimiz Neşe Öztürk ve Türkçe Öğretmenimiz Nebi Yanal’dan oluşan jüri önünde yarışan öğrenciler, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Yarışmada jüri üyelerimiz, İstiklâl Marşı okuyan öğrencilerimizin diksiyon, ezbere okuma, vurgu ve tonlama, beden dilini kullanma, ses tonunu ve nefesini ayarlama, sahneye hâkimiyet gibi kriterleri göz önünde bulundurarak değerlendirmede bulundu. Jüri değerlendirmesi sonucunda Zeynep Nil Ercan, yarışmada birinci oldu.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkürlerini ileten genel müdürümüz Mehmet Örfi Sönmez, dereceye giren öğrencileri tebrik etti. Yarışma sonunda başarı elde eden öğrencilere başarı belgesi, yarışmaya katılan tüm öğrencilere ise katılım belgesi takdim edildi.