ERDEM KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNİN YKS BAŞARISI!

ERDEMLİ 3 ÖĞRENCİ, 5 DERECE İLE YKS’DE İLK 1000 ARASINDA…

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklanmasının ardından dereceye giren öğrenciler de belirlendi. Gaziantep Erdem Kolejinde eğitim alan 3 öğrenci, YKS’de elde ettikleri 5 derece ile ilk 1000 öğrenci arasına girerek gurur kaynağı oldu.

Milyonlarca öğrencinin katıldığı 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Sınava katılan Gaziantep Özel Erdem Koleji öğrencileri Ayşe Tayyibe Zehra Özkan, Emine Gezginci ve Berke Yağız Topçu gösterdikleri başarı ile ilk 1000 öğrenci arasına girdi. Ailelerine ve okullarına YKS gururu yaşatan Erdemli öğrencilerden Ayşe Tayyibe Zehra Özkan; Sayısal alanda 184., Dil alanında 220., Emine Gezginci; sözel alanında 344., Eşit ağırlık alanında 875., Berke Yağız Topçu ise sayısal alanda 948.oldu. Erdemli 3 öğrenci toplam 5 derece yaparak ilk 1000’de yer aldı. Özel Erdem Koleji öğrencileri, YKS’de ilk 3 binde 13 derece, ilk 5 binde 20 derece elde etti. İlk 50 binde yer alan Erdemli öğrencilerden 30’u Tıp Fakültesi’ni, 23’ü Hukuk Fakültesi’ne tercih hakkını kazandı.

ERDEMLİ ÖĞRENCİLERDEN GURURLANDIRAN BAŞARI

Gaziantep Erdem Koleji Genel Müdürü Mehmet Örfi Sönmez, öğrencilerin sınavdaki başarısını kutlayarak, “YKS’de başarı gösteren öğrencilerimize, Erdem Koleji ailelerine bu gururu yaşattıkları için teşekkür ediyoruz. Erdem Koleji olarak bilimin ışığında, başarı merdivenlerini yılmadan adımlayan öğrencilerimizin destekçisi olmaya devam edecek, geleceği dizayn eden bireyler yetiştirme hedefimizi sürdüreceğiz. Sınav başarısında emeği geçen öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm velilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz ifadelerine yer verdi.