Üniversitemiz

Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi farklı dinlerin, dillerin, ırkların, kültürlerin ve medeniyetlerin harmanlandığı tarihi İpek Yolu’nun önemli bir kavşağı Gaziantep’te, “eğitim, araştırma ve yenilik” odaklı bir üniversite olmak amacıyla kurulmuştur.
İlk eğitim yılına Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ile İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde üçer bölümle başlayan üniversitemiz; 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında bu iki fakülteye yeni bölümler eklerken, bünyesine dahil olan Hukuk Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Yüksekokulu’nda da öğrenci alımlarına başlamıştır.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi; özgürlük, adalet ve ahlak temelli eğitim veren, araştırma ve yenilik odaklı bir kurum olmayı hedeflemektedir. Farklılıkları zenginlik olarak kabul eden, araştıran, sorgulayan, hukuka ve demokratik değerlere bağlı, dünyanın rekabetçi piyasalarında yer alacak bilgi ve beceriye sahip mezunlar vermeyi amaçlamaktadır. Üniversitemiz, bünyesinde üretilen bilimsel bilginin toplumla paylaşılması, tartışılması ve sorunlara çözüm odaklı yaklaşımın kazandırılması için tüm olanaklarını seferber etmektedir.

www.hku.edu.tr

( 342 ) 211 80 80