Erdem Koleji’nde Karatede Büyük Başarı

2’nci Gazi Oyunları müsabakaları Karate dalında Erdem Koleji öğrencilerinden Melek Polat, Karate Genç Kızlar B 48 Kilo Kumite kategorisinde il birincisi olurken, aynı turnuvada yarışan Alper Gencer Karate Yıldızlar kategorisinde il 3’lüğünü elde etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Gaziantep Valiliği koordinasyonunda bu yıl Gaziantep’in önemli iş insanlarından merhum Sani Konukoğlu anısına düzenlenen 2’nci Gazi Oyunları devam ediyor. Müsabakalara katılan Erdem Koleji öğrencilerinden Melek Polat, Karate dalında Genç Kızlar B 48 Kilo Kumite kategorisinde il birincisi olurken, aynı turnuvada yarışan Alper Gencer Karate Yıldızlar kategorisinde il üçüncülüğünü elde etti.

Gazi Oyunları’nda Karate dalında başarı göstererek İl şampiyonu ve il 3.’sü olan başarılı öğrenciler Melek Polat ve Alper Gencer’i tebrik eden Erdem Koleji Genel Müdürü Mehmet Örfi Sönmez, “Yerelde yapılan en kapsamlı spor organizasyonunda öğrencilerimizin gösterdiği başarılarından dolayı gururluyuz. Öğrencilerimizin birçok branşta derece elde etmeleri bizleri sevindiriyor. Karate dalında başarı gösteren  Melek Polat ve Alper Gencer’i ve sporcularımızı yetiştiren öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Turnuvada şampiyon olan sporcu Melek Polat, hedefinin olimpiyat şampiyonu olduğunu ve Türkiye’yi turnuvalarda en iyi şekilde temsil etmek istediğini söyledi. Polat, ‘Akademik kariyerimi ihmal etmeden çok sıkı çalışarak antrenmanlarımı sürdürüyorum. Öğretmenimizin uyguladığı antrenman programı ile günde 2 saatin üzerinde çalışma yapıyorum. Bana destek olan ve güvenen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Turnuvada kategorisinde 3. olan Alper Gencer, bir sonraki müsabakalarda şampiyon olmayı hedeflediği dile getirdi. Gencer, “Daha sıkı çalışarak başarılı sonuçlar almaya devam edeceğim. Önce Türkiye genelinde sonra olimpiyatlarda şampiyon olmayı istiyorum. Okuluma, öğretmenlerime ve aileme desteklerinden dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.