Erdem Koleji’nden Uluslararası Başarı

Erdem Koleji, Uluslararası Amerika Matematik Olimpiyatına damga vurdu.  Erdem Koleji öğrencileri toplamda 9 Altın, 15 Gümüş, 49 Bronz madalya ödülü almaya hak kazanarak Gaziantep’i ve Türkiye’yi gururlandırdılar.

ERDEM KOLEJİ MATEMATİK OLİMPİYATLARINA DAMGA VURDU

Her yıl dünyanın farklı ülkelerinden öğrencilerin yoğun ilgi göstererek katıldığı Uluslararası Amerika Matematik Olimpiyatı’nda bronz, gümüş ve altın madalyalar için öğrenciler kıyasıya yarışıyor. 2023 yılında 112 ülkenin katılım gösterdiği yarışmada Erdem Koleji öğrencileri, uluslararası bir başarıya daha imza attı. Erdem Koleji öğrencileri toplamda 9 Altın, 15 Gümüş, 49 Bronz madalya ödülü almaya hak kazanarak Gaziantep’i ve Türkiye’yi gururlandırdılar. Erdem Koleji’nden altın madalya almaya hak kazanan Didar Çelik, Dünya 47.’si olarak temmuz ayındaki Singapur SIMOC olimpiyatlarına katılarak ülkemizi Matematik alanında temsil edecek.

ÖĞRENCİLER SİNGAPUR OLİMPİYATLARINA KATILMAYA HAK KAZANDI

Erdem Koleji Proje Koordinatörü Abdullah Yılmaz, Amerika Matematik Olimpiyatlarının, uluslararası prestijli bir yarışma olduğunu, bu yarışmada öğrencilerin elde ettiği başarılardan ötürü mutluluk yaşadıklarını ifade etti. Madalya kazanan öğrencilerin başarıları ile Temmuz ayında Singapur’da gerçekleştirilecek eğitim olimpiyatlarına katılmaya hak kazandıklarını vurgulayan Yılmaz, bu yarışmalarda da öğrencilerin güzel sonuçlar elde edeceklerine inandıklarını kaydetti.

SÖNMEZ: MADALYA ALAN ÖĞRENCİLERİMİZİ KUTLUYORUZ

Erdem Koleji öğrencilerinin uluslararası prestijli bir yarışmada önemli dereceler elde ederek ülkemizi temsil edecek olmaktan dolayı gururlu olduklarını dile getiren Erdem Koleji Genel Müdürü Mehmet Örfi Sönmez, “Prestijli yarışmalar arasında gösterilen Uluslararası Amerika Matematik Olimpiyatı’nda, farklı düzeylerde toplamda 9 Altın, 15 Gümüş, 49 Bronz madalya almaya hak kazanan öğrencilerimiz okulumuzu ve ülkemizi gururlandırdılar. Ayrıca Singapur’da gerçekleştirilecek olan SIMOC olimpiyatlarına katılarak ülkemizi Matematik alanında temsil edecek olan öğrencimiz Didar Çelik’e başarılar diliyorum, güzel sonuçlar elde edeceğine inancımız tam. Erdem Koleji olarak farklı alanlarda kendilerini ifade edebilen bireyler yetiştirmeye devam edeceğiz. Okulumuzun ve öğrencilerimizin başarıları artarak sürecektir. Okul idarecilerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.