ERDEM KOLEJİ’NİN TÜBİTAK GURURU

TÜBİTAK tarafından 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenlendi. Özel Erdem Koleji 11. sınıf öğrencisi Begüm Öztürk, ‘Günümüzde Kuş Tağaları Biçim ve Aydınlatma’ isimli projesi ile yarışmaya damga vurdu. Erdem ‘li öğrenci Begüm Öztürk’ün projesi bölge birincisi seçildi.

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na Özel Erdem Koleji öğrencileri projeleri ile katıldı. Çevrimiçi olarak düzenlenen yarışmaya ‘Günümüzde Kuş Tağaları Biçim ve Aydınlatma’ isimli projesi ile katılan Erdem Koleji Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Begüm Öztürk, bölge aşaması proje değerlendirmelerinde 12 bölgede bölge birincisi oldu.

BÖLGE BİRİNCİSİ ERDEM KOLEJİ’NDEN

Özel Erdem Koleji Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Begüm Öztürk, projeyi tasarlarken 2 amaçla ilerlediğine dikkat çekerek, ” Öncelikle kuş tağalarını tanıtıp farkındalık yaratarak yeni nesillere aktarılmasını sağlamayı, sonrasında da kuş tağalarının geleneksel Gaziantep evlerindeki aydınlatmaya olan etkisini incelemeyi amaçladım. Geleneksel Gaziantep evlerini gezerek kuş tağalarının şekillerini işlevlerini inceledim ve bir envanter oluşturdum. Elde ettiğim envanterlerden yararlanarak etkinlikler, sergiler ve oyunlar hazırladım.

Böylece çoğu kişinin bilmediği kuş tağalarını tanıtmaya ve yeni nesillere aktarılmasına projem ile katkı sunmuş oldum. Kuş tağalarının sadece görüntü için olmadığını aydınlatmaya da bir çok etkisi olduğunu da ayrıca araştırmış oldum. Projemin bölge birincisi seçilmesi beni çok gururlandırdı. Özel Erdem Koleji öğretmenlerime projeme liderlik ettikleri için teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.