ERDEM KOLEJİ’NDE  KANGURU FEN SINAVI

Gaziantep’in etkin eğitim kurumlarından olan Özel Erdem Koleji’nde ilkokul ve ortaokul öğrencileri uluslararası düzeyde gerçekleştirilen Kanguru Matematik Sınavı’nın ardından Kanguru Fen Bilimleri Sınavı’nda ter döktü.

Gaziantep’in başarılı eğitim kurumlarından olan Özel Erdem Koleji’nde geçtiğimiz hafta sonu ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katıldığı uluslararası düzeyde gerçekleştirilen Kanguru Matematik Sınavı’nın ardından bu hafta sonu Kanguru Fen Bilimleri Sınavı yapıldı.

Gaziantep Özel Erdem Koleji’nin il sınav merkezi olduğu Kanguru Fen Bilimleri Sınavı’nda Erdemli ilkokul ve ortaokul öğrencileri hem bilgilerini ölçtü hem de fen bilimlerinin eğlenceli yönünü keşfettiler. Her yıl sınavda yüzde 5’lik başarı dilimine girerek büyük başarı gösteren Erdemli öğrenciler, aynı başarıyı bu yıl da sürdürmeyi hedefliyor.

24 ÖĞRENCİ SINAVA KATILDI

Türkiye genelinde de uygulanan sınava, Gaziantep Sınav Merkezi olan Özel Erdem Koleji’nde 24 ilkokul ve ortaokul öğrencisi katılım gösterdi. İldeki diğer okullardan gelen öğrenciler de sınav heyecanına ortak oldu.

‘’ÖĞRENCİLERİMİZİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ’’

Gaziantep Özel Erdem Koleji Genel Müdürü Mehmet Örfi Sönmez, Uluslararası düzeyde düzenlenen Kanguru Matematik Sınavı’nın ardından Kanguru Fen Sınavı’na da ev sahipliği yaptıklarını belirterek, ‘’İlkokul ve Ortaokul öğrencilerimizin Fen Bilimleri alanında yeteneklerini görmek, bilgilerini eğlence ile harmanlamak ve Fen Bilimlerine olan ilgilerini artırmak amacıyla Gaziantep Sınav Merkezi olan Erdem Koleji Kampüsümüzde Kanguru Fen Bilimleri Sınavını gerçekleştirdik. Bu sınav ile öğrencilerimizin analiz etme, araştırma ve sorgulama becerilerini artırmayı, fen  zekâlarını ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca sınav ile öğrencilerimiz bilimsel bir etkinliğe katılım sağlamakla birlikte yeteneklerini de keşfediyor.  Bizler de Erdem Koleji olarak geleceği aydınlık olan öğrencilerimize ışık olmayı hedefliyor, Uluslararası sınavlara da ev sahipliği yapmaya devam ediyoruz. Son olarak sınavda yeteneklerini ortaya koyan öğrencilerimize ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

ÖNCE MATEMATİK SONRA FEN BİLİMLERİ SINAVI

Özel  Erdem Koleji Ortaokulu Fen Bilimleri Zümre Başkanı Kenan Göğüş, sınava ilişkin yaptığı açıklamada “Öğrencilerin karşılaştıkları problemlere yaratıcı çözümler önermesini sağlayan, bir probleme birden fazla bakış açısı geliştirerek fen bilimleri  dersine ilgi çeken ve bu derste yetenekli olan öğrencilerimizi motive etmek için 2015 yılından bu yana sınav merkezi olduğumuz Uluslararası Kanguru Matematik ve Fen Bilimleri Sınavlarına bu yıl da ev sahipliği yapıyoruz. Birinci aşama sınavında yüzde 5’lik dilime giren ve final sınavında başarı gösteren öğrencilerimiz her yıl bizleri gururlandırmaya devam ediyor. ” ifadelerine yer verdi.