Erdemli Belinay Erva TENGİZ 9 Yaşında Kitap Yazdı

Gaziantep  Erdem Koleji İlkokul 3. sınıf öğrencisi Belinay Erva Tengiz’in yazdığı hikaye, öğretmen ve arkadaşları tarafından beğenildi. Belinay , yazdığı hikayeleri birleştirerek kitap haline getirdi.

İlkokulda eğitim görmeye 3 yıl önce başlayan Belinay Erva Tengiz, okuma-yazma öğrendikten hemen sonra kitap okumaya merak sardı. Tengiz, henüz İlkokul 2. sınıftayken hikayeler yazmaya başladı. Bir öğretmeninin gösterdiği Ali  isimli çocuk yaşlardaki yazardan da ilham alan Belinay , Okulundan ve ödevlerinden geri kalan vaktinin çoğunu hikaye yazmak ve okumak için ayırmaya başladı.

Heyecanı artan Tengiz 4-5 ay gibi kısa bir sürede yazdığı hikayelerin birleştirip yenilerini de ekleyerek hikaye kitabı çıkardı. Kitapta bulunan resimleri ise Tengiz çizdi.

Hikayelerinde hayvan sevgisi, arkadaşlık ve çevre gibi konuları işleyen Tengiz, “Birinin gelip kitabımı alıp, bastırıp, dağıtmasını, herkesin kitabımı okumasını çok istiyorum” dedi. Tengiz’in Öğretmeni ve anne babası bu isteğini gerçekleştirip kitabı basıma gönderdi . Erdem Koleji ailesi de  desteklerini  esirgemedi. İmza günü düzenleyerek Tengize kitabının arkadaşları ve öğretmenleri tarafından okunulmasını sağladı.

Tengize yapılan imza gününe ; Erdem Koleji Genel Müdürü  Mehmet Örfi Sönmez , Okul Müdürü Mürüvvet Yılmaz ,  Öğretmenleri , anne –babası ve tüm okul arkadaşları yanında olarak destek verdi.