ERDEM KOLEJİ’NDE YENİ DÖNEM

DEPREM TATBİKATIYLA BAŞLADI

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen depremlerin ardından Gaziantep’te eğitim-öğretim zili yeniden çaldı. Gaziantep Özel Erdem Koleji depremin ardından yeni döneme ‘hasarsız’ binası ile ‘merhaba’ derken, tüm okulda deprem tatbikatı yapıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Gaziantep Özel Erdem Koleji binası hem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı ekipler hem de özel mühendis ve mimarlar tarafından incelendi. İnceleme sonunda Özel Erdem Koleji binalarının ‘hasarsız’ olduğu tespit edildi. Yeni dönemde hasarsız binaları ile eğitim öğretime devam eden Erdem Koleji’nde yapılan ilk ders de deprem üzerine oldu. Erdem Koleji’nde okul personeli ve eğitim kadrosunun katıldığı tatbikatların ardından ilk ders zilinin çalması ile birlikte öğrencilere yönelik de deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

HASARSIZ BİNALARDA EĞİTİM

Özel Erdem Koleji Genel Müdürü Mehmet Örfi Sönmez, yaşanan deprem felaketinin ardından baş sağlığı dileklerinde bulunarak yeni döneme ilişkin açıklama yaptı. Önceliklerinin öğrencilerin güvenliği olduğunu vurgulayan Genel Müdür Sönmez, “Okulumuz depremin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yapılan inceleme sonucu hasarsız olarak tespit edilmiş, yapılan denetimlere ek olarak özel inşaat mühendisleri ile mimarlar tarafından da detaylı olarak incelenmiş ve herhangi bir risk durumu tespit edilmemiştir. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize, güvenli kampüsümüzde eğitim vermenin önemini biliyoruz. Erdemli öğrencilerimiz, belirlenen takvim dahilinde hasarsız binalarımızda güvenli eğitime itibariyle başladı” ifadelerini kullandı.

DEPREM TATBİKATI YAPILDI

Okulun eğitim kadrosu ve personeline yönelik deprem tatbikatı gerçekleştirildiğini belirten Genel Müdür Sönmez, “Kadromuzun ardından yeni eğitim öğretim döneminin ilk günlerinde de öğrencilerimize yönelik deprem tatbikatı gerçekleştirdik. Yaşadığımız deprem felaketinin ardından öğrencilerimize afet anında ve sonrasında alınması gereken tedbirleri hatırlattık. Önceliğimiz öğrencilerimizin güvenliği, hedefimiz öğrencilerimizin başarısıdır” ifadelerine yer verdi.

ÖĞRENCİLERE DANIŞMAN DESTEĞİ

Öğrencilere depremin olumsuz etkilerine karşın psikolojik destek sunulduğunun altını çizen Genel Müdür Sönmez, sözlerini şöyle noktaladı; “Özel Erdem Kolejimiz ve Hasan Kalyoncu Anaokulumuzda görev yapan psikolojik danışmanlarımız, depremden etkilenen öğrencilerimize destek sunacak. Öğrencilerimizle halihazırda birebir diyalog halinde olan psikolojik danışmanlarımız ile depremin öğrencilerimiz üzerinde yarattığı olumsuz etkiyi gidermeyi amaçlıyoruz. Yaraları hep birlikte saracağız”.