ERDEM KOLEJİ’NİN BAŞARISI ÜLKE SINIRLARINI AŞTI

ERDEM’Lİ ÖĞRENCİLER 3 MADALYA BİRDEN KAZANDI

Gaziantep Özel Erdem Koleji öğrencileri Singapur Uluslararası Sanat Turnuvası’na katıldı. Turnuvadan madalya ile dönen Erdem Koleji öğrencileri, hem eserlerini festivalde sunma imkanı buldu hem de final sınavlarına katılmaya hak kazandı.

Dünya’da toplam 10 ülkeden 501 öğrencinin katılım sağladığı Singapur Uluslararası Sanat Turnuvası (SIAT) 2023 sonuçları açıklandı. Turnuvaya katılan Özel Erdem Koleji öğrencileri gösterdikleri başarı ile bir gümüş ve iki bronz madalya kazandı. Erdem’li öğrenciler, Aralık ayında Bali’de gerçekleştirilecek olan STEAM AHEAD final sınavlarına katılmaya hak kazandı.

FİNAL SINAVINA KATILACAKLAR

İlk yüzde 12’lik dilime girerek gümüş madalya alan 5.sınıf öğrencisi Yara Kabani, ilk yüzde 20’lik dilime girerek bronz madalya alan 6.sınıf öğrencisi Zeynep İrem Muratlar ve 7.sınıf öğrencisi Bengü Yılmaz, başarılarını ülke sınırlarının dışına taşıdı. Öğrencilerin eserleri Uluslararası Gençlik Sanat Festivalinde yer bulacak.

ULUSLARARASI BAŞARI GURURU

Gaziantep Özel Erdem Koleji Genel Müdürü Mehmet Örfi Sönmez öğrencilerinin sanat alanındaki başarısının gurur verici olduğunu vurgulayarak, “Erdem Koleji ailesi olarak öğrencilerimizin başarısıyla okulumuzun ve şehrimizin adını özellikle sanat alanında uluslararası bir turnuvada duyurmanın gururunu yaşıyoruz. Öğrencilerimiz Yara Kabani, Zeynep İrem Muratlar ve Bengü Yılmaz ve emeği geçen tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz. Erdem Koleji olarak her alanda olduğu gibi sanatla gelişen bireyler yetiştirmek için öğrencilerimizi desteklemeyi sürdürüyoruz” ifadelerine yer verdi.